Monday, September 19, 2011

36 Aku tak suka dok sebelah MAMAT dalam bas

Assalamualaikum..

Happy weekdays ^_^ harini excited lak nak menaip..
thanks ye korang yang singgah drop komen & jadi silent reader..
tak sempat nak balas jejak, aku baru sampai Kedah subuh tadi..
japg aku balas jejak korang..

Penat kot g KL balik hari, 2 malam tido dalam bas, seksa ohhh..
tiap kali aku naik bas mesti ade je yang menyakitkan hati..

Mase pegi dapat seat rosak, tak leh turunkan seat ke belakang..
5 jam k dok dalam bas, kalau 5 minit tak kisah la..
dah la bertolak malam, mestila nak tido kan..
patutnye pihak bas ni check la dulu seat mane yang rosak baiki la..
tiket caj mahal-mahal tak cukup lagi ke duit nak baiki?
dah la bagi bas buruk je kalau perjalanan Kedah KL..
kalau perjalanan Ipoh KL dapat bas baru, pelik aku..
kang aku boikot gak bas mara liner ni kang..

Mase balik nasib dapat seat boleh turun, tapi still bas buruk..hmm
yang menyakitkan hati orang sebelah aku laki! <-- nak tido pun tak leh..
pompuan ni tak suke dok sebelah laki..
kalau laki SUKE tak dok sebelah pompuan dalam bas??

 Disebabkan aku terlampau letih semalam, aku tetido dalam bas..
5 minit je kot tido, tibe-tibe mamat sebelah aku ni terlentok, 
sikit lagi nak jatuh atas bahu aku..pehhhh, hangin satu badan ni, nasib aku terjage..

"nak tolak kepala die ke? nak kejut die ke? nak wat bodo ke?"

Ape korang buat kalau jadi situasi macam ni?? 

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

36 bijik anggur:

cik sakdi said...

haha kak,, kalau kite,, gi larikan bahu kite,ape ingt free ke nak sandar2 ni.. ish jauh2 knape bus buruk?? bukan seat vip ke?kalu jb malaka smua bus seat 2-1,, kalu kite sorang2, kite duk seat single.

marina anakcikbob said...

aku pong xingat la.
zaman study2 dulu ada la naik bas cenggini.
skg da naik bas yang ada divider kat tgh2 tu.
selamat dunia akhirat.
kehkehkeh..

C I K . F Y Z A said...

apa kata kita pun lentok sekali kat kepala dia.. hoho.. sepanjang fyza jd pengguna setia bas ekspress selangor -> kedah ni dapat lagi seat-mate lelaki yg macam tu. Nampak semua mcm respek ja.. Tido pun malu-malu kucing..

Kalau terjadi mcm tu, try tegakkan badan dan biar kepala lelaki tu terjatuh. Hopefully dia tersedar.. Kalau tak jugak, tolak ja kepala dia.. Hoho XD

Asyila Zainuddin said...

naik la transnasional.. setakat pernah naik ni, ok je rasenye.. hmm.. tak abape geamr dgn mara liner..

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

sje je tu dia lentok kn pale atas bahu wanie.nk merasa la konon.duku je pale dia.haha ;D

klu tny lelaki mst la lelaki jwb SUKA duk seblah prmpn :D hehe..tp abg 10thn 1x je kot naik bas.kesian..:( x merasa la nk duk lentok2. :P

CIK PARO! said...

tolak je..

Lea Isnawi said...

biasalah bas sokmo cmtu
lagi selesa naek keta kan kan?

caliph shuriken said...

sy suka single seat, pastu on mp3 ^^

Bro ahmad said...

entah2 saje dia buat macam tu kot wanie...lempang je hahaaa..lama wanie menyepi..mana lana lagi dia sibuk huhhuu.

ArulchelseA said...

bleh lak mcm tu ye..tolak kan je kepala mamat tu....

Puan Kutu said...

klu akk tarik bahu akk jauh2 pastu jarakkan badan ngan dia,biar la dia n nak tido.kesian klu kejut.hahaha..

Tengku Puteri said...

kejutkan beliau..huuuu...sy pun x suka dpt seat sebelah lelaki....

Miz Novexx said...

Wanie!!! pegi KL amek jubah ke?? bila grad, kalau takde clas bolehlah jenguk wanie... ;)

Ujie said...

kejutkan dia la..apa lg. tak rela....

akoo pae said...

hahha tak sukenyeeee!

kalo akoo, mesti dah tak senang duduk gle

Anif Abdullah| AA said...

den tak suka duduk sebelah pompuan kalau dalam bas..huu #percaya la..

diana said...

kalau naik bas pi pantai timur biasanya pembantu driver tu tak bagi lelaki pompuan dok sebelah2 kecuali dah kawen dan ada anak..
dia kenal la yang dah kawen ke idak..

dulu la..
sekarang akak tak tahu la..

Hime said...

sekeh je dia, dasar pervert.hehe

::budak:: said...

yup, sgt la xselesa..naseb baek skrg lyn trans boleh mintak single seat..hehe

Cik Azizah said...

eee tak suke gak! kalau boleh nak larikan bahu jijah ni.. bf jijah pernah lentok kat bahu sorg pompuan dlm bas. tp bila die sedar..pompuan tu buat bodoh..tak tahu la geram ke tak gan bf jijah tu! hahaha

anamizu said...

ececece saje la tu nak m'gatal..hehe
nape wanie x buat2 melatah je??
latah je siap tampar ke hape ke..
konfem die x berani dah buat :P

Wanie said...

@cik sakdi tau xpe! kadang2 je dapat bas baru dik, yg seat VIP tu..tp selalu mmg bas buruk la..huhu..

memang dah larikan bahu pun..gile la nak biar die lentok atas bahu..haha

Wanie said...

@C I K . F Y Z A sebelum ni tak penah lagi la dapat seat sebelah laki yg jenih tido jatuh2 ni..sebab tu blur nk buat cane..haha..tapi wanie tak tegakkan badan pun..die terjage sendiri sebab bas berhenti g isi minyak..selamat..

Wanie said...

@Asyila Zainuddin dulu akak memang selalu naik trans, tp seat trans keras la dik, cantik tu mmg cantik, tapi tak selesa nak tido..kalau bas mara ni seat die luas sikit, tp tu la buruk..haha

Wanie said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker) haha..xdela, xkan la sengaje kan..lepas die bangun tu terus die g jauh2 sikit, malu la tu kot..haha..nak duku?kang die duku balik nanges lak..hehe

tak syiok pun naik bas, ni yg xde transport sendiri lagi kesian tau..

Wanie said...

@Bro ahmad menyepi la g KL, mane bawak laptop..hehe..ha,ah lana busy praktikal kot..

Wanie said...

@Miz Novexx ha,ah miz..dah selamat amik dah pun..grad 26hb ni..meh la jenguk..:)

kotak bulat said...

hehehe.. hentak je pale dia. lau nk enssem.. kejut lembut2..ahhahaha

Wanie said...

@diana rasenye skang pun same kak..kawan la gtau..hehe..best la kalau ade pembantu prihatin macam tu..tak selesa la duduk sebelah yg bukan muhrim ni..risau amik kesempatan & barang hilang..

Wanie said...

@Cik Azizah hahaha..bf sedap sangat tu lentok sampai tak sedar..mungkin pompuan tu pun tak sedar kot..ke die segan nak tegur..kui3

Wanie said...

@anamizu hehehe..kejam sangat tu nak tampar..kalau org tak ramai dlm bas memang boleh la nak melatah..kang 22 malu..kah3

zulhilmi.tempoyak said...

hentak je pala dye..

hahahahak...

kejam2...hahaha

iMBobo said...

pukul je die! amik kesempatan lah tu haihh.. geram betul!

AIEN NOT ALIEN said...

kalau aien..

kejutkan je mamat tu, tegur la dia dengan baik2...dia mungkin tak sengaja, macam kita kalau dah terlena, lentok sana sini memang tak sedar da...hihihi..

bersangka baiklah pada mamat tu...kalau dia lebih2..baru la kita pun lebih2...huhu

ain dzaya said...

ala...kejutkan je ma..mat tu....yeyeoo je tidu..ntah2 amek kesempatan..huhu

sha my heart said...

kite suka duduk seat double walaupun on journey sorang2. kalau single seat, kecik. tak best. barang kite banyak. tak cukup tempat nak letak. Haha~

kite suke lelaki yg duk sebelah kite. kalau perempuan, kebanyakannya diorang ni sombong. kalau lelaki ok, boleh berborak. paling kurang pun boleh jadi teman kite kalau kite takut. Alhamdu lillah, pengalaman setiap bulan balik dari tempat kerja dgn naik bas ekpress dan duk sebelah lelaki, jumpa dgn orang yg baik2 jer.

Pernah juga berpengalaman lelaki lentuk kepala macam tu. Bukan dalam bas ekpress tapi bas biasa. Mula2 memang terkejut dan marah. Bengang jugak. Dah larikan bahu tapi rasa kesian plak kat dia. Ngantuk letih sangat kot. So, biar je la. Semoga ALLAH ampunkan dosa..