Tuesday, April 19, 2011

13 Kisah Exam Special Unit..adoiii

Update laju laju
Motif: Nak bace buku la..tulat exam tauu..
Motif sebenar: Nak cari ketenangan dalam mimpi..lalala

Tinggal 1 paper je lagi before grad..
wah, berangan di siang hari..
lagi 5 bulan kot nak grad..huuu
5 bulan ku rasa macam 5 tahun..

Before ak start bebel, nak mintak ampun, 
maybe ak & alien je paham ape yg ak bebel dlm entry kali ni..haha
Al kisahnye pagi tadi exam Special Unit..
name pn SPECIAL kan..
soalan die pun agak special la..gagaga
 x expect soalannye berbunyi macam 2..
dah xde soalan berbunyi macam ni:

 What are the objectives of dietary management for this patient?
What are the principles of dietary management for this patient?

Dan macam biase la,
sebenarnye takde la susah pun soalan nye..
tp disebabkan makan maggi byk sgt,
blogging, facebooking, twittering je kejenye..
soalan 5 markah boley la dapat 2.5 markah..haha
 
Ni la akibatnye takde bank soalan..
jeles ngan bdk U lain yg ade soalan past year..
dulu kat Matrik pun ade soalan past year..
camne nak score?? x membantu langsung..
nanti org grad, result gempak,result ak?huh
saborrr jeee laaahhh...
(tgh salahkan diri sendiri..keke)


Macam paper before ni gak, ade je mistake dlm soalan..huhu

Patient with ARF secondary to sepsis. Nephrotic syndrome. Bronchopneumonia.
Loss of appetite. Nausea and vomitting. Bla3
Ulna lenght: 23cm
Weight: 72kg

Bagi ulna lenght? what's the fish??huhu
bajet ak hafal table ulna lenght ke?
dah la dlm buku formula xde pun table 2..

Ak ni klu bab soalan pelik2 ni,
ak memang xkan agkat tangan la nak panggil lecturer and ask them..
dok diam je..haha..
confirm akan ade someone yg akan tanye..
so beberape puluh minit kemudian,
ade org tanye..haha..that person in front of me! yeah..
bagus kawan ku..hehehe
Then lecturer 2 bagi knee height lak..
ish3, soalan exam pun leh buat mistake macam ni..hmm
actually salah student gak..
sape suh tak hafal table ulna lenght 2..blurpp

Dengan pantasnye ak kire height patient soalan ni..
ohhhh myyyy..kire lagi..dan lagi..
eh biar betik tinggi die 137 cm?huhuhu
1st tyme ak kire tinggi dalam exam dpt serendah ni..
betul ke ni?? xkan kalkulator leh salah lak..
so macam tadi gak..diam je...
dalam hati pike, eh org lain kire dapat ape ye...kui3

Beberape minit kemudian, someone raise her hand..
yeah, bagus..bdk belakang ak lak tanye utk kepastian..
Dr T betul ke knee height ni?
yeah, betul..
(sengeh sorg2 sbb bkn ak je yg query tinggi patient 2..haha)
 
OK, terime kenyataan la yg patient 2 rendah..
and ak tak salah kire..adooiii
kan senang klu bagi je tinggi die..haih
 buang mase kat situ la sampai x sempat nak tido..oppss

 Conclusion:
Bukan sume soalan exam 2 betul..
maybe lecturer ni saje nak kite tanye kot?hahaha
xkanla diorg salah buat soalan lak..jeng3

Dah boley tido dah!


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

13 bijik anggur:

selendang ungu said...

haha....bukan smua soklan exam btul?motif? nk suruh student tnya..haha..klakar knyataan tu...

ak pn dpt lbh krg ko je tnggi pt tu...dia lg rendeh dr ak kot...bangga rasa sbb ad lg org yg lg rendah dr ak....hahahha

p/s: sori...komen TERpnjg...x sengaja tau...hehe

Firdani said...

selendang ungu:nt ak bg award kt ko..sbb ni 1st tyme ko komen pnjg..hahahahaha

p/s:jgn nak bangga sgt k..Dr T men bg je KH 2 td..haha..cer ko uko KH ko..ngeh3~ (juz kidding)

selendang ungu said...

br ak prsn...typing error disitu..rendah ye sbnrny..haha

nnt mlm ni ak ukur ak nyer KH..tp ak ykin KH ak lg tinggi dr patient tu...

Firdani said...

ak pham je kot RENDEH 2 ape..hahaha

eh cer kire ulna length yg td 2...sme tak ngan kire yg KH..ulna length 23cm kn..

p/s:ak mlas nk kire..hahaha

apik pehe said...

hahaha..137 tu dah tinggi tau..hahaha

Firdani said...

tau..apik a137 je kan??? hahaha

apik pehe said...

aaa..tidak!!!
firdani..nk kena pok?

Firdani said...

nak!! kat fb ad je poke kn..
poke kt situ x ksah kot..(:

HAZWAN17 said...

paling tak best bila dah buat separuh baru lecturer yang buat soalan masuk cakap ada pembetulan dekat soalan tu.. hampeh...rugi masa

Nur Hawa Mohd Zin said...

good luck..tapi kalu nak tahu..awe dulu aktif blogging waktu study week..sebab bosan tak da kuliah..hahah

Firdani said...

hazwan~2 la..pas2 nk kena wat correction lg..ade gk org lain snsib..hehehe

hawa~kita serupa...haha..ni dah kje pn aktif je lg kan..hehehe..x sabo nk keje..

chanz said...

sapa nak hafal formula ulna tu. bukan selalu guna pun. dan diet bukan subjek math. daaa

Firdani said...

gagaga..tau xpe..sume bnde nak kna tau..medication, disease, nutrition..nak jd dietitian ke doktor + farmasi ek...