Thursday, March 8, 2012

24 Catering Dietitian best ke?

Assalamualaikum...

Hari ni hari ke-4 aku sebagai research dietitian, so far tak banyak keje..memang rilek habis la keje ni banding dengan keje sebelum ni..sebab tu boleh update blog kat tempat keje, balik umah dah tak bukak blog, busy main game..haha..perbezaan yang paling penting kalau keje catering memang tak rase ade 'life' sob sob sob

Catering dietitian
- keje syif pagi (6am-3pm) dan syif petang (10am-7pm)
- buat food testing sebelum makanan keluar ke trayline
- pantau trayline, tengok diet betul ke tak
- sediakan (bukan masak) makanan food testing untuk clinical dietitian
- buat billing, jawab aduan
- handle staf bawahan

Kat atas just basic keje catering dietitian, nampak macam senang/kacang je keje ni kan..haha..tapi tapi tapi memang takde keje yang sekacang kacang merepek sudah 

Kesimpulannya, best ke tak best keje catering dietitian? bile dipikekan balik, keje ni memang best tapi sangat mencabar..mungkin aku belum ready lagi dari segi mental..haha..tak tau la nanti kot kot la aku nak jadi balik catering dietitin kan? <-- bajet boleh dapat lagi bila dah resign?haha

K la, baru nak blogwalking, dah lame tak bergosip dengan korang korang..hehehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

24 bijik anggur:

Lea Isnawi said...

bye bye catering dietitian ye

Ana Mardia said...

lamanya x jenguk page dia..shoutbox p mana dei?? hahaha best la keja dietitian ni...xboring cam keja opis mcm ana ni..huwaaaa

Aida Faris said...

Omg. Rindunye trayline. Dlo practical kt prince court bagian kitchen.

diana said...

orang kata makin lama kita dengan sesuatukita akan lebih memahami dan mencintai..
jadi bertahan ye..
heheheh

selendang ungu said...

jd research dietitian lg best dr catering dietitain kot...nk senaraikan semua ke"best"an nnt pnjg sngt plak...hahaha

semutsengal said...

hai akak dietitin , amboi susah nak menyebutnya.

caliph shuriken said...

x kisah laa asal ada title dietitian tu kn, hikk...

Tukang Karut said...

cam best je... mesti dapat makan makanan sedap!

Cik Azizah said...

best lah..jijah berminat dulu dengan dietation sebab rasa keje macam senang je tentang makanan..hehe

Ujie said...

Bila sebut catering je..akak dh terbayang busy..

*kiranya entri ni nk bgtau nape wani resign la ya..^__^

Puan Kutu said...

wah adakah serba tak tahan dari segi mental wanie resign?hoho..

aRa ❤ aFiq™ said...

nampak mcm ok jew keje ni.. tapi lau da buat taw la cenang tak an.. hee

Bui Junaidi said...

FIRST TIME KAK BUI DGR JOB NI TAWW

najihah sahami said...

alahai wanie...sayangnya..mcm best keje tu. hehe. tp xpelah. ada yang lg baik menunggu tu..:)

ILA HonEyBuNNy said...

kalau kita tak mampu..better resign kan..kang xseronok lak kerja..ehhehe

ila ada dpt hsbc cber..kerja ikot syif...fml xbg...just let go..so sad..;(

chanz said...

wohoo~ nobody likes being catering dietitian

Wanie said...

@Ana Mardia once dah masuk keje yg x boleh duduk ofis, baru ana tau mcm mna..hehe..skang wani pn keja ofis la :)

shout dah hilang dei, mlas nak masukkan..kui3

Wanie said...

@Aida Faris owhh i see..so skang keje mane?

Wanie said...

@diana harap macam tu la kak :)

Wanie said...

@selendang ungu hahaha..ape kate ko senaraikan..banyak space kot :D

Wanie said...

@semutsengal eja tu biar betol ye dik :P

Wanie said...

@Cik Azizah hehehe..senang ye..nak dapat keje goverment nye susah la cik jijah..tak macam nurse..lepas grad confirm diserap..

Wanie said...

@ILA HonEyBuNNy xpela ila..bnyak lg keje yg menunggu :) wani dlu fml xbg pn wani x keje..huhu

Wanie said...

@chanz true true true..no life no futsal rite?haha