Friday, December 31, 2010

1 Akibat bas takde number seat..

Ini kisah semalam....
 Kisah dalam bas..haha
hura hara gak la naik bas yg tak bape nak femes ni..huhu


Kisah 1: Tak sampai seminit ak duduk..
Makcik: Adik, pinjam beg..makcik nak duk sini..
Aku: Apa dia?
Makcik: Nak mintak jagakan tempat ni, pinjam beg..(sambil sengih2)
makcik nak trun bwah sat..
Aku: Owh, ok2..

Makcik ni mntak aku jgekan tmpt tuk die kat dpn ak..
riso gak la bab die nak gune beg ak jgekan tmpt die..huhu..
purse npon et al sume ad dlm beg..makcik xde beg ek?
tnye dlm ati je la..haha


Kisah 2: Kecoh la plak org sabah ni..huhu
Org sabah: Ni tempat sapa dik?
Aku: Ha? xtau2..
Orang sabah: Saya dah cakap kat org jual tiket, saya nak 3 seat 1 line..
ni sapa duduk tempat ni? bla3...

 

Orang sabah ni bsame ngan 2 org anak die, 10 tahun ke bawah rasenye..die nak seat satu line katenye sbb senang nk tgk anak2..klu sorg dok belakang ssah katenye..hmmm..time ni seat majoriti dah penuh, tinggal seat line dpn ak je yg ksong, sbb 2 org sabah ni nak sgt dok dpn ak..huhu..tp kan makcik td dah cup?
Last sekali jd macam ni..huhu

 

Kisah 3: Bikin panas!nak stapeler ke salotip?
Minah poyo: La, nape xde no seat ni?dahla sume dah penuh..tngal seat dpn ni je ke? ak gayat la dok dpn..(die ckp 1 bas dgr!huh!poyo r!)
Abg kutip tiket: Ni kat blkg ad 1 lagi ksong, meh dok sini..
Minah poyo: Kat mane?
Abg kutip tiket: Ni blkg sekali!
Minah poyo: Takmau la blkg sekali..org nak dok tengah2 (gle hot ak dgr..dhla naik lwat, nk pilih tmpt lak!)
Abg kutip tiket: Tak mau dok diam2 kat situ..tmpt lain takleh, sume dh ad org duduk (ak mmg ske ayat abg ni..macam nk gelak kuat2 je time ni)
Minah poyo: Bkn bas bapak depa! (aik, die jwab lg ok..pehal la minah ni?)
 

Agak memilih minah poyo ni..dah la naik lambat..
nak dok seat sorg & tengah2!
ade je tempat kosong lagi sebelah makcik 2..taknak lak die duduk..
last2 die dok kat dpn skali gak..haha
sebelah makcik 2 mamat poyo yg duduk..kui3

 

Ni la akibatnye klu naik bas yg tak b'nombor seat..
nasib ak tak kena tukar tempat..
ak pun xtau bas ape yg ak naik sbnrnye..haha
tket beli last minit, seat die agk selesa la..
harga sgt la bpatutan'..huhu
lebih rm10 dari tiket besa!

Dapat gak ak balik tgk damia awal sebulan ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

1 bijik anggur:

cik aletheea : said...

hahaha
1.katon tue comel gile ok, wpun simple je

2. poyo gile minah tue, dah le lambat, seb baik kene duduk depan dgn makcik, kalau kene ddk dgn abg foreigner gatal..cam ne?

3. braninye cik firdani bagi org beg yang ade hp/wallet sume, skang kene hati-hati, wpun dgn bdk kecik ye..

4.bas x de tiket mmg slalu jadik camtu...ngerikan..