Wednesday, December 8, 2010

0 Bila Chef Firdani masuk dapur

السلام عليکم

Dialog semalam ketika aku sedang kusyuk tengok drama cina favorite mak:

Cuti ni hang tak masak sekali pon lagi..awat o?esok esok dah qeja tak masak langsung pa..esok hang masak..arah seorg mak kepada seorg anak comel nya..ngeh3


 Bukan tak mau masak mak oi, tapi:
(jawab dalam hati je ni..hee)


1.         Bangun lewat (oppss!) kang aku masak kol 12pm, kol bape baru leh lunch? haha
2.      Takde skill masak! conpem ad bunyi bising kat belakang ‘tawaq’ la ‘tak sedap’ la.
3.       Ak kan dietitian. letak minyak sikit, ad bunyi gak. cane nak masak, minyak sikit sgt. huu.
4.      Oo, macam ni hang masak naa. awat tak macam ni macam tu bla3..

Ade org kuat komplen dlm umah ni..
so klu masak silap sikit, confem ad bunyi..
bile dah bunyi, ak memang malas terus nak masak dah..

Tapi, hari ni ak macam kesian kat mak..hehe
so ak masak jgk, tak sabaq nak dgq bunyi! :D

Menu lunch hari ni:

Ikan tenggiri masak asam pedas
Daging tak tau masak apa
Sayur bayam tumis berair
Ikan temenung goreng

Disediakan oleh: Chef Firdani..:P
Resepi: Ciptaan sendiri + ciplak resepi org lain ^_^

Asam pedas terlebih masam, nak cover letak air lebih + cili padi




Ni pon banyak gile kuah, daging ciput..haha..siries tak sedap! :D



Nape hari ni sume yg ak masak banyak air? musykil ni~



 Tak hangit ok!leh jadi bini orang dah ni..ngeh3~



Sume sekali, RM4 je ye..:D


Lalat kat umah ak banyak sangat..
dorg suke 'melabur' dalam lauk pauk..huhu
so lepas masak terus letak dalam bekas..
lebih selamat dari letak dalam belanga pan..

JOM lunch!! ^_^



Kalau mak masak 1 jam, ak masak 2 jam JE..ngeh3~

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 bijik anggur: