Friday, April 6, 2012

8 What Research Dietitian Do?

Assalamualaikum...

Dah 5 minggu aku keje sebagai research dietitian, tinggal beberapa minggu je lagi..kalau contract sambung, alhamdulillah, kalau tak sambung? takpe rezeki ade di mane-mane kalau betul mencari..kan3? :) dugaan pun datang bergolek-golek sejak masuk zaman bekerja, sabar je la banyak2..huhuhu

Mungkin ramai yang tak tau/tak dapat gambaran keje aku macam mane..bukan setakat dok ofis, update blog, update status FB je <-- kebanyakan mase memang duduk ofis la..haha..dah name pun 'RESEARCH' dietitian kan, mesti la ade kaitan dengan collect data, key in data, setakat sekarang tak perlu analisis lagi la <-- lemah aku bab-bab statistik ni..kuikuikui

Sepanjang 5 minggu aku kat sini, baru 3 sekolah (tempat collect data) aku pegi..lagi 17 sekolah kena pegi..sangat seronok pegi collect data ni, tambah-tambah kalau pegi Perak :)sambil collect data, sambil berjalan..hehe..makan, minum, pengangkutan, tempat tinggal ditanggung ok..data ape yang aku collect? name pun research 'DIETITIAN' kan..hihihi..mestila pasal makanan, aku kena tanya budak2 sekolah tu ape yang diorang makan sepanjang seminggu..hohoho..small the piece je kan..hahaha..satu budak amik mase 30 minit nak interview..bayangkanla, kalau paling sikit sorang dietitian kena interview 10 budak, so kitorang kena bercakap non-stop for 300 minit = 5 jam..ade la rehat 5 minit macam tu, untuk telan sandwich..hehe

Next 2 weeks ade 100 budak kena interview...fuhhhh..dietitian ade la dalam 6 orang, so sorang kena interview 16 budak..yeahhhh..junior-junior ku yang mane abes study takde arah tuju, just grab je kalau ade kekosongan jawatan research asisstant ok? even kalau tak nak sambung master..kalau tunggu SPA panggil interview, dah ade anak 5 orang kot..kuikuikui..nak jadi catering dietitian pun boleh..hahahaha


Pssttt: Ensure memang membantu aku naikkan berat, sekali dengan peratus lemak badan pun naik :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

8 bijik anggur:

CikPuan Azizah said...

eh g sekolah juga yer wani? best lah.. hehe nak try ensure gak!

selendang ungu said...

eh, ad gmbr kita la kt atas...
suka betul org tu berat dia naik....

aRa ❤ aFiq™ said...

best jugak keje jumpa budak2 an.. interview :D

Bobo said...

bestnye kje mcm tu.. ade kekosongan tak? hehe

caliph shuriken said...

berkesan ek produk ensure tu? nice ^^

shida'R said...

bagus lah wanie naik berat badan..kurus sgt tuh hehee.. :P

wahhh hope smbg la kan..nnt xla bkeje keras nk cr keje lg..sian wanie..

Hanif Bloglist Blog said...

mesti haus giler cakap tak henti-henti..kekekeke
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/04/kesilapan-dan-menyampah-dalam-apbh-ke.html

aisya said...

bunyi mcm seronok je kan? dpt jalan.. hehe