Tuesday, April 3, 2012

25 Misi Menaikkan Berat Badan - ENSURE

Assalamualaikum...

Jeng jeng jeng.....takde yang teka betol pun semalam? kecuali room mate aku je la yang tau ape minuman tu..hehehe..cer tengok balik gambar kat bawah ni...
Of coz la bukan HERBALIFE..wee..bukan ke herbalife untuk turun berat badan je? ade ke produk herbalife untuk naikkan berat? between sy anti HERBALIFE ngehngehngeh..kalau tengok dua tiga empat kali memang nampak macam susu strawberry marigold tak pun dutch lady..hihihi..tapi sebenarnye bukan ye kawan-kawan :)

Jeng jeng jeng.....


Saya minum ENSURE sekarang ni..weee (:

Sape pernah minum/tengok ENSURE? cik jijah mesti familiar kan?selalu nurse/doktor/sape keje kat hospital mesti tau ENSURE ni..ENSURE bukan macam susu lain..nampak tak kat tin tu tulis COMPLETE NUTRITION? kire dah balance die punye nutrien tak macam susu lain, bukan complete nutrition..minuman ni sesuai la untuk aku yang nak naikkan berat badan secara sihat kalau tak mampu makan banyak (2000kalori/day) harap-harap naik la berat kali ni :) kalau ade yang nak try minum ENSURE tunggu la bila aku dah berjaya naikkan berat ok? hehe..ENSURE ni mahal tau (huhu) untuk tin 400g harga RM32.90, yg tin 900g RM62.90 kot <-- ni harga dekat jusco

Baca sini ENSURE ABBOTT

Aku beli tin yang 400g, mungkin boleh tahan 4 5 hari je..sobsobsob..berkorban duit sikit la, nak sihat kan?kuikuikui..lepas ni beli je terus yang 900g kan..sehari aku minum 2 kali, setiap kali bancuh 5 scoop..pehh..400kalori saje dari ENSURE, yang lain target 1600 kalori, baru boleh capai 2000 kalori sehari..emmm, 2000kalori sangat banyak..huuuu..nasib ade ENSURE :)

Tips tak nak bagi buncit dari LINDA : sit up 100 kali setiap malam sebelum tido..hahaha

Ade yang nak naik berat jugak?  ade soalan boleh tanye kat komen, kot2 aku boleh tolong :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

25 bijik anggur:

-SUPERGIRL- said...

untung lah nak gemok ! kite nak kurusss tapi tak kurus2 jugak . haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada jual kat tesco gak ni..

hhihi..salah teka la smlm..

CikPuan Azizah said...

yup..kat hospital pakai ensure ni.. paling koman baby premature kitorang bagi.. yang kat mane jual eh? nak jugak tambah berat badan ni!

Ujie said...

Akak masa 20-an kurus sgt..walau dh kawin. Lama tak naik2..tak lebih 45kg pun.

Skrg bila dah 30-an..baru naik. terbaru 55kg.
Bkn tak suka mkn..tp metabolisme tinggi. Skrg mybe metabolisme dh menurun sbb usia meningkat.

*Smoga misi berjaya!!

Hanif Idrus said...

Terbalik!! 99% peratus manusia dunia nak kurangkan berat badan..ni 1% saya dengar nak naikkan berat badan...hehehe

Tatie Atikah said...

wah..nk gain weight plak...sya plak asyik nk lose weight..tp x lose2 pun lagi =( ehhehehe

shida'R said...

hehee..naik berat..nmpak beno dear kuyusss.. :)

diana said...

selamat mencomel kan diri ye..
heheh

Adam Narzuan said...

wah bagus ni... lepas ni nak kena try jugak laa.. nak naik lagi 5 kg...

caliph shuriken said...

fir, klau minum gain 5 sesuai x?

Wanie said...

@-SUPERGIRL- nak kurus ke nak gemuk ke dua2 pun susah kan..:D

Wanie said...

@nuyui a.k.a miss YUI ha,ah..selalu ade je kat pasaraya..

Wanie said...

@CikPuan Azizah ehhh baby premature bg ensure eh?huhu..nape x bg product baby punye?ade dietitian tak incharge paed?hehe

Wanie said...

@Ujie same la kan kite kak..klu 2gu kawin mcm lmbt la plak nak naik berat..hihi

Wanie said...

@Hanif Idrus hahaha..ni kajian mane ni?rmai je kot nak naik berat :D

Wanie said...

@Tatie Atikah jgn putus asa ok? :)

Wanie said...

@shida'R wee..mmg kurus pun :)

Wanie said...

@diana haha..doakan kejayaan sy kak :)

Wanie said...

@Adam Narzuan banyak 2 5kg..kna naik slow2 :)

Wanie said...

@caliph shuriken emm, x bape nak berkenan dgn produk tu caliph..tp sy pn xpasti kandungan nutrien produk tu seimbang ke tak..

Bobo said...

bila dah gemuk nnt susah nak turun balik baru tahu hehehe

Diela said...

lol susu ni tuk weight gain ke...nasib tak beli...hihi

Siti Sumaiyah Abd. Wahab said...

Salam Sis...Sekrg mcm mana? dah naik ke berat badan minum ensure 2..

Siti Sumaiyah Abd. Wahab said...

Salam sis...dah naik ke berat badan sekarang dgn minum ensure 2?

~L~a~L~a~L~a~L~a~L~a~ said...

Salam..sis nk tnye.btol blh naek ke berst bdn mnom susu ni?