Wednesday, January 11, 2012

28 Oficcially resign

Assalamualaikum...

Aku dah resign semalam, hari ni jadi penganggur balik..hahaha..bukan aku nak resigned tapi terpaksa..bos suruh aku pilih nak p interview or stay kat tadika?? bos yang ku sangka baik....sabo je la..of coz aku pilih interview..interview ni memang dah bidang aku..takpela kalau takde rezeki kat tadika, mungkin ade rezeki dekat interview ni..kalau takde jugak rezeki kat interview, mungkin rezeki tu akan sampai nanti..kan?hehe (penyedap hati) mungkin aku nak merantau, bawak diri p Korea, cari jang geun suk? gagaga

Minggu lepas sebenarnya dah p interview kat KL, pastu malam ni kena p lagi untuk training (sabo lagi sekali) penat ok ulang alik Kedah KL Kedah KL naik bas..huhuhuhu..doakan aku dapat keje ni..amin...kalau la daun boleh bertukar jadi duit? haha (takde kaitan)

Caye tak aku dah ade moto? kuikuikui..Ego LC 125cc cap Yamaha ni baru je kuar dari oven Ahad lepas..buat sementara ni pakai moto dulu, nanti dah 'kaya' baru kuar keta..gagagaga

As usual, thanks reader Firdani Love Story..aku tau ramai yang baca entry aku (perasan tak?haha) 
rindu nak baca entry kawan blogger cik jijahto, mimieto, puan kututo, shidato, caliphto, saddilato, cik anato, kak uijieto, kotak bulatto, tukang karutto, norlidato, dan yang lain-lain :)

Maaf ayat tunggang terbalik, ni la effect bile keje 12 jam..huhuhuhu


Aku hutang satu vektor untuk pemenang contest amira studio, buat pememang tersebut, bagi gambar kat email aku ok, nanti aku buat..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

28 bijik anggur:

nuyui a.k.a miss YUI said...

InsyaALLAH t ada rezekinya ea.. wat masa ni berusaha.. chaiyok2..

Ujie said...

takpelah..dpt la pglmn sikit.

*eh..org kerja jap pun boleh kuar moto? best3!!

diana said...

ececeh..lawa la moto diA..:P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..ada motor baru..bau kedai.. ;)
Moga ada rezeki utk keja tu..^^

Diana @ bilakukatacinta said...

baak moto hati-hati dani..anyway dont give up...K? biasalah mencari keje bkn mudah..akak dulu pon mcm2 keje pernah buat ..keje kilang..cikgu tadika..keje kerani..kfc..d mcm2 lg ..

shedameor said...

semoga berjaya kak :)

najihah sahami said...

waa...xpela..ada rezeki lain untuk wanie...

Norlida Ramli said...

haih..keciannya kena pilih antra 2..tp bgs gak resign ..biar wanie leh tumpu kt bidang wanie k?dietetik kn?hehe

gud luck n all the best ok :)

Puan Kutu said...

lor kesiannya..awat boss tadika tu?emm bru keja macam tu la sapa nak bg cuti lama2.anggap je tkde rezeki wanie..yg penting kejar cita2..akk doakan semoga dapat,klu tak dapat pun jgn putus asa..mgkin belum tiba masanya lg..

apa pun gud luck!nama akak tu jadi tak sedap.hoho..

Cik Azizah said...

bos cakap camtu?? peh dalam ayat tu..haha xpelah yang..insyaAllah ada rezeki kat interview tu! jijah akan doakan..:) do ur best! doa banyak2..selebihnya tawakal ^^

Tukang Karut said...

tukang karutto??? Aduyai!

Liza Razak said...

good luck in your interview yer :)

Lea Isnawi said...

la keje kat tadika ke ari tu

dh lama xdgr citer wanie

all da best eh untuk interview tu

chanz said...

see yaa

akoo pae said...

smoge kamu cepat dapat keje =)
*bole blanje akoo..heee


sabo yep...bese la tu, diuji..=)

Aien Not Alien said...

dah lama tak kesini...hmmm..

sabar ye wanie...bukan rezeki wanie dekat tadika tu... :)

aimie amalina said...

huwaaaa
cabarannn..same la kiteeee wanie
baru jek jadi cikgu, kene resign..
gagagaga

sebb intebiu jugak
huhuhu
xpela..semoga ada berita baik utk kite kan :)

wewwiitt! comei la moto tu ye..

Gadis said...

mudah2an ader rezeki tu...sbr je yer...

insyallah...=)

aisya said...

amin. mudahan wanie dapat kerja tu..

p/s: dah lama x bw ni, banyak tertinggal. huhu

syuzi syofia said...

hehehe.... syuzi pn tgh nk carik keje lain ni.. huhu,... tp x jmpe2 pn lg yg seswai..

shida'R said...

walau ape pun rintangan ..tempuh dgn tenang..jgn cepat ptus asa syg hehe..lumrah bekerja mmg mcm ni..pkerjaan dtg dan pergi..ape yg mmpu kita plih adalah jalan tbaik tuk dri sndri :)

izfanora said...

mkin comel blog nie.. lama xsinggah.. wah, pndai bw motor yer.. best2..

Anif Abdullah| AA said...

jom p korea!huhu..
insyaAllah ade rezeki tu .jangan lupa berdoa :)

Juliet_iRa~" said...

alooo..lama ke wanie g training?

xpela resign pon insya-Allah ada rezeki menanti..

:)

pss : bw ira jalan2!

kotak bulat said...

berusaha! :) kalau dpt, alhamdulillah, tapi kalau tak dapat, jangan give up.. blh cari kje lain. tak sabr nak tau result intervw ni

aRa ❤ aFiq™ said...

laaa.. cpt plak resign nye..xpe la.. t msty ada rezeki len an :)

caliph shuriken said...

bgitu laa rsa bila dok kedah tp semua interview kna gi kL.. penat & byk kuar wit kn, huh..

owh, sdah tukar ka itu nama, caliphto, hukk...

Abg Stalker said...

da kaya nti pki bmw la plk kn...:)insyaAllah.ego comel apa..untung laa..