Assalamualaikum..
Pernah kew korang kayuh rakit? tak pernah lew tewww (jadi tak?jadi tak?) weeeewww
aku pernah sekali je tu pun mase PLKN, kayuh rakit ni bukan mudah..tambah2 kalau dalam pertandingan, sume pun berusaha nak menang..lagi la kena kayuh kuat, abes luka jari2, terkoyak kulit jari beb..tapi itu sume kenangan yang manis, dah 5 tahun still ingat ooo...
*gambar ni mestila ade kaitan, kat tasik tu la aku berakit..bestttt..
Bebalik pada tajuk, hari Sabtu lepas aku buat biskut samperit sempena aidil adha..punye dok tekan doh samperit (gune jari takde penekan..sob3) sampai terkoyak sikit kulit jariku..semangat buat samperit macam kayuh rakit ok..haha..dah la buat sampai dua adunan, start buat pulak dah tengah hari, petang baru siap..
*start lewat gara-gara tak tido malam megomen di blog akak anne..siang baru tido..kuikuikui
Ni la hasil tangan jari aku, ade dua jenis samperit sebenarnye..satu adunan aku tak letak tepung custard, satu lagi letak..nampak tak perbezaan kedua-dua gambar ni?
persamaan nye dua-dua pun tak cantik, ye aku tau..hahaha
Ni letak tepung custard
Ni tak letak tepung custard
Korang buat samperit letak tak tepung custard? bagi aku kalau letak tepung custard, samperit akan mengembang tapi rasenye lagi enak sedap dan rapuh..bagi aku la..
tapi kalau tak letak, hasilnye tak mengembang pun rase still okey, not bad :)
Satu bakal di pos ke Sarawak dan satu lagi ke Ipoh..
rajinnya wanie buat kueh raya...menjadi ja nampak tu..
ReplyDeletejangan lupa kat ila gak..ehheheh
ara penah berakit.. mase plkn dluw gak.. hehe.. yg letak custard nmpk comey.. tp 22 pown nmpk cdap.. post la kelantan 1.. hehe
ReplyDeletewah! rajinnya buat kuih :)
ReplyDeleteuih sedap ler syg..xsgka plak wanie g plkn huhu..
ReplyDeletepergghh..rajin gila ry korban buat kuih..kt rmh tunjuk je semua..tu pn kerepek je yg byk..
ReplyDeleteCantik jer kuih semperit tu..rasa dia pun pasti sedap juga..
ReplyDeleteakak tak pernah buat..tapi mkn pernahlah.. ^_^
a'ah laa.. ada nmpk beza yg letak tepung ngan yg xletak tepung custard...
ReplyDeletesaya kalau wt samperit letak tepung kanji..hehe..kastard akan membuatkan biskut jadi mudah lemau dan rapuh.. =) camat hari raya
ReplyDeletehttp://danishninaaz.blogspot.com/2011/11/produk-herbalife.html
aduh betul2 tergoda tgok samperit.ini jer kuih raya kesukaan akk..
ReplyDeleteselalu klu buat akk letak kastard.hahaha macamla selalu.baru dua kali raya rasanya pernah buat..:)
aku reti buat tart nenas je.
ReplyDeleteCool tak ?
HAHAHAHAHAHHAHAHHHAAHHA
wah sedapnya..nak dear
ReplyDeletesuka letak tepung kastad lagi!
ReplyDeletesedap...rapuh..:D
kekekeke
ReplyDeleteni nameeenyeee
kamu mang sungguh2 menikmati acara menekan semperit
hehehe
seprti kayuh rakit
kikiki
heee..
dulu plkn kat ne wanietoo?
ade ke lagi semperit tu
hehehehe
buat semperit bro tunjuk je hehee
ReplyDeleteecece~~hihik
ReplyDeletemmg rajin habis la wanie nih.
ReplyDeletesedapnya...rajin wanie ni..dah leh kawen ni. hahaa
ReplyDeleteterliur dah tgk semprit ni..mintak ckit..!!!!
ReplyDelete